Friday, January 23, 2015

Set Kesihatan Untuk Tulang & SendiMengapa OmegaGuard, Advanced Joint Health Tablet (AJHT) & OsteMatrix membantu utk mengurangkan sakit2 tulang & sendi?

1) OmegaGuard

 Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega-3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi berbanding daripada mengambil glukosamina sahaja.

 Omega-3 bertindak untuk melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Ianya juga bertindak sebagai pelincir dalam membantu pergerakan yang lebih mudah.

 OmegaGuard sangat berkualiti kerana 99% daripada kandungannya adalah Omega-3, berbanding dengan kapsul minyak ikan dari jenama lain yang hanya mempunyai antara 30-60% Omega-3.

 Minyak ikan ini melalui pelbagai peringkat proses penyulingan yang ketat bagi membuang plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, PCBs dan lain-lain bahan pencemaran. Proses ini juga bertujuan untuk mengurangkan oksidasi dan pembentukkan lemak trans serta mengurangkan bau dan rasa ikan.

2) AJHT memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:

 menyokong keselesaan sendi melalui kesan daripada ekstrak Boswellia. Ujian klinikal mendapati bahawa ekstrak Boswellia ini dapat bertindak seawal 5 hari dan lebih berkesan berbanding jenama terkemuka lain dalam kategori yang sama.

 meningkatkan kesan ‘kusyen’ (melalui kesan daripada ekstrak jagung yang kaya dengan glukosamina).

 memelihara tisu penyambung yang sihat (melalui kesan daripada vitamin C, zink, tembaga, dan mangan).

3) OsteMatrix bukan sekadar pil kalsium. Ianya turut dilengkapi dengan:

 magnesium untuk membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya.

 vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.

 boron untuk membantu dalam metabolisma tulang.

 mangan, tembaga, dan zink untuk mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.

0 comments:

Post a Comment